Image12

CodeIT i BBICC 2018

BBICC

CodeIT i BBICC 2018

BBICC 2018

Belgrade Business International Case Competition 2018

BBICC je globalno studentsko takmičenje u rešavanju studija slučaja. Ove godine se ovo veliko internacionalno takmičenje realizovalo po šesti put, a mi smo bili jedan od ponosnih partnera! BBICC je jedinstvena šansa studentima širom sveta da ne samo učestvuju u izazovnim studijama slučaja, već i da uživaju u Beogradu i upoznaju srpsku kulturu.

Ove godine organizacioni tim je za cilj imao povezivanje različitih kultura i kreiranje inspirativnog okruženja za sve takmičare, koji su dobili korisna znanja i stekli zanimljiva poznanstva.

Ove godine na BBICC-u je učestvovalo 20 svetskih univerziteta, koji su rešavali 3 stvarna poslovna problema, i imali zaista inovativne ideje! Tako su i velike kompanije koje su zadavale zadatke imale šta da čuju od učesnika, i da onima koji su se najviše istakli ponude priliku za rad kod njih. BBICC je svim ovogodišnjim učesnicima bio, kao i svake godine, jedno veliko profesionalno iskustvo i korak napred u građenju uspešne karijere.

Fakultet organizacionih nauka

Fakultet organizacionih nauka (FON) je moderna visokoškolska ustanova Beogradskog univerziteta, koja je usmerena na obrazovanje mladih i ambicioznih ljudi, naučna istraživanja i  razvoj znanja i veština u menadžmentu, informacionim sistemima i tehnologiji. BBICC je takmičenje nastalo na ovom fakultetu, a osnivač je dr Vesna Damnjanović, profesorka sa odeljenja marketinga.

CodeIT – jedan od 5 članova žirija

Ponosni smo što smo ove godine bili deo BBICC-a: naš CEO, Mihailo Milojević, bio je jedan od pet članova žirija. Žiri je imao priliku da oceni studente sledećih stranih univerziteta: Hongkong univerzitet, Univerzitet Thammasat, Univerzitet Washington, Queen’s University, Poslovna škola Copenhagen itd. Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici velikih domaćih i stranih kompanija, visoki državni zvaničnici, kao i Ana Brnabić, premijerka Srbije, koja je otvorila takmičenje.

 

Dve manje studije slučaja

U ovim studijama slučaja učestvovalo je 20 timova (svaki tim se sastojao iz od četiri člana). Prvi slučaj je postavio Schneider Electric, a drugi Paneleven grupa. Paneleven grupa je dala interesantan slučaj takmičarima – potrebno je izmisliti novu kriptovalutu, zasnovanu na organizacijidogađajima – xCEEdium. Obe studije su trajale po pet sati, a na osnovu rezultata koji su postigli timovi, najbolja četiri su otišla na dalje takmičenje.

Velika studija slučaja i svečano zatvaranje

Telekom Srbija je kompanija koja je imala čast da zada glavni zadatak takmičarima – imali su 24 sata da reše njihovu studiju slučaja! BBICC 2018. svečano zatvaranje održano je u subotu, 21. aprila, a ove godine svi su mogli da uživo gledaju prenos preko Livestream-a, što je bilo obezbeđeno od strane Telekom Srbije.

Posetite BBICC zvanični sajt za više informacija, kao i njihovu Facebook i Instagram stranicu.

previousnext