Image12

Facebook ukida Explore Feed?

facebook explore feed

Facebook ukida Explore Feed?

Facebook je na svom zvaničnom protalu juče objavio da ukida Explore Feed opciju, što će dosta promeniti izgled Home Page-a na ovoj društvenoj mreži.

Ukidanje promena

 

 

Facebook objašnjava da često uvodi promene, isprobava nove opcije i menja se, sve sa ciljem da se što bolje prilagodi svojim korisnicima. Za neke promene se ispostavi da su dobre, one ostaju i vremenom se unapređuju. S druge strane, neke promene se pokažu kao loše, te se one ukidaju. Facebook prati kako se promene prihvataju, a za Explore Feed je zaključeno da nije pogodan ni za poslovne stranice ni za korisnike.

 

Zašto je uvedena Explore Feed opcija?

 

 

Facebook je dobijao česte žalbe da je News Feed prepun različitih sadržaja poslovnih stranica, te da se manje vide postovi prijatelja. Iz tog razloga Facebook je odlučio da isproba opciju dva Feed-a, sa čim je počeo u oktobru 2017. godine, u šest zemalja.

 

Vraćanje na staro stanje

 

 

Sada, nakon nekoliko meseci, jasno je da je ovo ipak bila loša promena. Istraživanje je pokazalo da ovakva podela Feed-a nije dobra, te je odlučeno da se ukloni Explore Feed i da se vrati na staro stanje. Naime, sa dva Feed-a korisnici ne vide sve sadržaje koji ih interesuju, a kompanije se žale da njihove postove vidi manje korisnika nego pre Explore Feed-a.

Samo je pitanje vremena kada će Facebook vratiti News Feed na staro stanje.

previousnext