meet us at gitex

GITEX 2021 i Expo 2020: CodeIT među izabranim predstavnicima iz Srbije

Punih 170 godina izložba “Expo” održava se kako bi svet saznao za neke od najvećih inovacija današnjice.

 

Na ovaj događaj predugo se čekalo – u „Expo 2020“ uložene su milijarde dolara, a očekuje se da će izložbu posetiti ukupno oko 25 miliona ljudi. Predstavnici iz 190 zemalja doputovali su u nadi da će ostaviti što bolji utisak na ovom svetski važnom događaju. 

 

CodeIT se našao među izabranim firmama koje će predstavljati Srbiju kako na ovogodišnjem „Expo 2020“ tako i na GITEX-u, takođe u Dubaiju. 

 

Nastup Srbije i CodeIT na “Expo 2020”

 

Prvog oktobra Srbija je u sklopu svetske izložbe „Expo 2020 Dubai“ otvorila paviljon. Izložba će trajati do 31. marta naredne godine, a nastup naše zemlje odvijaće se pod sloganom „Srbija stvara ideje: Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost“.

 

Srbija će se ove godine predstaviti u najvećem paviljonu do sada. Specijalno izgrađen za ovu priliku paviljon se prostire na neverovatnih 2.000 kvadratnih metara i smešten je usred tematske celine “Mobilnost“ (Mobility District).  

Na paviljonu će pomoću vrhunske “metahjuman” (metahuman) tehnologije i veštačke inteligencije, u virtuelnom svetu „oživeti“ čovek koji je pre 10.000 godina živeo u Lepenskom viru, a posetioci će biti u mogućnosti da sa njim i komuniciraju.

 

Izložba se sastoji iz ukupno 10 tematskih nedelja, a CodeIT će sa svojim timom učestvovati u sklopu “Space week”-a od 17. do 23 oktobra. 

Nastup Srbije i CodeIT na GITEX-u

U sklopu šireg predstavljanja naše zemlje na izložbi „Expo 2020 Dubai“, GITEX –u će prisustvovati i naše kompanije. GITEX 2021, najveći tehnološki događaj godine, održaće se takođe u Dubaiju u njihovom svetskom tržnom centru, između 17-tog i 21-og oktobra.

Budući da je ovo prvi ovakav događaj koji će ljudi posetiti uživo od kada je počela pandemija nisu ga propustili ni najveći svetski tech giganti – Majkrosoft, Dell, IBM, Du, Etisalat, Lenovo, Huawei potvrdili su učešće.

 

Učesnici dolaze iz 70 različitih zemalja, 685 govornika govoriće ukupno 397 sati uživo. Ove godine GITEX će imati ukupno 6 podkategorija – Ai Everything, Fintech Surge , Future Blockchain Summit, GITEX Future Stars, Marketing Mania i Gitex technology.

Srbija će nastupiti pod sloganom “Srbija stvara tehnologije” (Serbia creates tech). Na štandu od 90m2 predstaviće se ukupno 16 naših firmi uključujući i CodeIT.

Ukoliko želite od 17-21og oktobra možete posetiti naš štand na GITEX 2021 u Hali 3 B20 Svetskog trgovinskog centra u Dubaiju – vidimo se!

previousnext