mobilne aplikacije

Kako unaprediti poslovanje uz pomoć mobilne aplikacije

Smatramo da je značajno shvatiti  koliko su mobilne aplikacije važne u savremenom poslovanju. Možda posle ovog teksta odlučite da kreirate aplikaciju za spostveni biznis i time unapredite poziciju svoje kompanije.

Sve više malih i srednjih biznisa počinje da prati mobilne trendove shvatajući da efektivna mobilna strategija predstavlja jedan od preduslova za visoko tržišno pozicioniranje.

Zapravo, možda ste primetili da mnogi mali biznisi sa kojima dolazite u dodir svakodnevno imaju sopstvene mobilne aplikacije. Upravo vlasnici istih, shvatili su značaj implementacije ovakvog vida poslovanja, što ih postavlja korak ispred svih u tržišnom ringu. podižući marketing na viši nivo.

1. Budite uvek primetni korisnicima

Iako postoje aplikacije sa najvišim stepenom korišćenja, da bi korisnik dospeo do istih, mora pretraživati prodavnice aplikacija . Naći se na putu korisnika u tom trenutku, moglo bi dosta pomoći Vašoj kompaniji obzirom da je dokazano da ljudi nesvesno, vizuelno pamte dobro dizajnirane aplikacije na koje naiđu.

2. Kreirajte direktan kanal za marketing

Aplikacije imaju mnogobrojne svrhe, no jedna od glavih jeste ta da sve informacije kojim želite da Vaši korisnici raspolazu, uključujući posebne prodaje i promocije, su na dohvat ruke. Preko push notifikacija dospevate korak bliže direktnoj interakciji sa klijentima I možete ih blagovremeno obaveštavati o novinama u proizvodima i uslugama koje pružate.

3.Pružajte vrednost korisnicima

Digitalizujte lojaliti programe za Vaše korisnike. Omogućite im da preuzmu svoje nagrade preko Vaše mobilne aplikacije. Šta mislite da će biti rezutat ? Više download-ova i korisnika koji se ponovo vraćaju.

 4. Izgradite brend i prepoznatljivost

Mobilna aplikacija za Vašu kompaniju može skrenuti pažnju na Vaš brend. Kada govorimo o brendu, uzećemo u obzir da aplikacija može biti poput bilborda. Sa njom možete raditi šta želite, oblikovati je i stilizovati po Vašoj želji. Ipak, najvažnije je da ona pruža funkcionalnosti koje ce Vaši potrošači voleti. Upravo to u kombnaciji sa zanimljivim dizajnom čini jedan full paket. Kada je reč o prepoznatljivosti, što cešće budete uplitali Vaše korisnike u Vaše apikacije, to ce brže biti spremni da kupe proizvod ili usluge koje nudite.

 5. Više angažujte klijente

Bilo da prodajete proizvode ili usluge, Vašim korisnicima je potreban način da što lakše dođu do Vas. Imajući messaging funkcionalnosti, Vaša aplikacija može u velikoj meri da promeni način na koji komunicirate sa klijentima. Razmislite koliko bi potrošača više volelo da komunicira preko poruka umesto poziva.

6.Izdvojite se u odnosu na konkurenciju

Mobilne aplikacije u malim biznisima su i dalje retkost, stoga biste odlučujući se na ovakav korak bili u izvesnoj konkurentskoj prednosti. Budite prvi koji će napraviti aplikaciju i oduševite sve svojim naprednim pristupom.

7. Negujte vernost svojih potrošača

Ovo je možda najvažniji razlog zbog koga biste trebali razmotriti sva pitanja vezana za kreiranje aplikacije. Preveliki broj različitih načina oglašavanja, od bilborda, preko sjajnih logoa, novina, flajera, Facebook reklama i email marketinga, dovelo je do toga da se polako gubi uticaj na potrošače. Vreme je da se vratite na pravu i iskrenu komunikaciju sa Vašim potrošačima, da im pružite razloge da vole Vaše proizvode i usluge.

 

Sada kada ste upoznati sa svim blagodetima koje mobilne aplikacije donose, smatramo da je pravo vreme da se pozabavite poboljšanjem Vašeg poslovanja, a nama će biti izrazito zadovoljstvo da Vam u tome pomognemo kreirajući aplikacije za Vašu kompaniju. Na linku možete pogledati usluge koje nudimo.

 

previousnext