Image12

Mobile World Congress 2018

Mobile World Congress 2018

Mobile World Congress 2018

Danas otvaranje MWC 2018

Danas počinje najveći svetski sajam mobilnih telefona – Mobile World Congress 2018 ! Ovaj sajam se tradicionalno održava u Barseloni, još od davne 1987. godine. Jedne od najvećih svetskih tehnoloških kompanija predstaviće svoje nove modele telefona u naredna 4 dana! Tradicionalno, Apple ne učestvuje na ovom događaju, a u narednom tekstu pročitaćete kako će se predstaviti neke od drugih relevantnih komanija iz ove tehnološke oblasti:

Samsung Galaxy S9 i S9 Plus

Kompanija Samsung sinoć je predstavila svoje dugo iščekivane telefone na Mobile World Congress 2018 : Galaxy S9 i S9 Plus, a pogledajte kako je izgledala dvanaestominutna prezentacija ovih modela:

 

 

Nokia se vraća u igru

Nokia je na prošlogodišnjem MWC-u predstavila modernizovanu verziju svog čuvenog 3310 modela, a ove godine će predstaviti najnoviju verziju istog. Novi 3310 ima 4G konekciju i YunOS, operativni sistem zasnovan na Androidu. Nokia bi trebalo da predstavi i sledeće modele: Nokia 1 sa Android Oreo operativnim sistemom, Nokia 6 (2018), Nokia 7 Plus, Nokia 8 Sirocco. Nije još potvrđeno, ali „šuška se“ da će predstaviti i model sa dualnom kamerom sa prednje i zadnje strane: Nokia 9.

 

 

l

P20 na MWC-u?

Takođe, pročitali smo da će Huawei u Barseloni predstaviti P20, ali da će možda sačekati u 27. mart, kada je u Parizu zakazana pres konferencija. Svakako, može se očekivati predstavljanje njihovog pametnog sata, po ugledu na prošlogodišnji Huawei Watch 2. Honor će takođe učestvovati na MWC-u, ali verovatno neće objaviti novi telefon.

 

 

LG i G serija

LG je 2016. godine predstavio G5, prošle godine G6, pa se sumnja da će ove godine predstaviti G7 model telefona. Ipak, postoji i informacija da je G serija završena i da će predstaviti nešto potpuno novo, sa novim dizajnom. Treća informacija glasi da je LG za ovogodišnji sajam mobilnih telefona isplanirao predstavljanje unapređene verzije LG V30 modela. Ostaje da čekamo i saznamo.

 

previousnext