Image12

Noviteti sa CES-a 2018: TOP 7

Noviteti sa CES-a 2018: TOP 7

Prošle nedelje je u Las Vegasu održan Sajam potrošačke elektronike, ili skraćeno ― CES (Consumer Electronic Show).  CES 2018 noviteti koji su privukli našu pažnju su sledeći:

Najbolji TV : Samsung The Wall

Samsung kućni bioskop koji preti da iza sebe ostavi OLED standard. Sa 146 inča i zadivljujuće izražajnom i dubokom slikom, Samsung MicroLED sistem ima potencijala da promeni način na koji gledamo TV ! Pogledajte kako The Wall funkcioniše.

 

Samsung The Wall

metro.co.uk

Najbolji laptop : Lenovo Miix 630

Izaziva utisak luksuznog Windows tableta ― izuzetna prenosivost i mogućnost povezivanja. Sa baterijom koja traje i do 20 sati i Snapdragon procesorom, Lenovo Miix 630 će sa sigurnošću biti zvezda među laptopovima u ovoj godini !

Lenovo-Miix-630

pocketnow.com

Najbolja igračka : Root

Ovaj novitet izgleda kao mala Roomba, ali to je ustvari igračka koja decu uči da programiraju ! Root upoznaje decu sa konceptom kodiranja, a mogu ga koristiti deca od četvrte godine pa naviše. Dete uz Root postepeno i uz igru savladava princip kodiranja, dok ne nauči da samostalno piše kodove, a pogledajte i kako.

Root robot

clark.com

Najbolje slušalice : Sony WF-SP700N

Na ovogodišnjem CES-u su pažnju privukle i takozvane WF-Spoon. To su Wi-Fi slušalice dizajnirane specijalno za treniranje, dakle nema uplitanja u kablove i neće ispadati pri naglim pokretima. Takođe, imaju blokatore spoljašnjeg zvuka i otporne su na vodu. Korisno, zar ne ? Pogledajte kako funkcionišu WF-Spoon!

WF-Spoon

lesnumeriques.com

Najbolji robot : Sophia

Naučnik Dejvid Henson je predstavio svoj AI izum, koji je privukao dosta pažnje na ovogodišnjem CES-u. To je robot, gospođica Sophia, koja ima izuzetnu pokretljivost, lice koje podseća na ljudsko više od dosadašnjih robota, razvijenu gestikulaciju i bolju mogućnost komunikacije. Ima čak i svoj Instagram profil !

Sophia robot

fortune.com

Najbolji auto : Byton

Japanski startup izbacio je svoj prvi auto i oduševio posetioce CES-a performansama, kao i odnosom cene i kvaliteta. Osim što spolja izgleda “svemirski”, za unutrašnjost kažu da stvara osećaj luksuzne dnevne sobe. Osim što je ugrađen Alexa assistant, koji uči o vlasniku da bi mu iskustvo svaki put bilo bolje, ovaj automobil ima ogroman ekran na kontrolnoj tabli (1.25m), rotirajuća sedišta, 5 opcija pokreta ruke, prilagođavanje spoljašnjih svetala vozaču itd. I to za oko 40.000 dolara! Pogledajte prezentovanje ovog noviteta među automobilima: Byton on CES 2018

BYTON CES 2018

theverge.com

Najbolji kućni ljubimac: Aibo ERS – 1000

Novi Aibo začudio je posetioce CES-a. Reaguje kada ga pomazite jer ima ugrađene taktilne senzore, mrda repom i ušima, oseća i prepoznaje vaš miris, može da vam pruži šapu ili dohvati kosku! Pogledajte i kako ljudi reaguju na novi Aibo.

Aibo CES 2018

channelpostmea.com

previousnext