Image12

Otvorena Amazon „pametna radnja“ : bez kasa i redova

amazon go app

Otvorena Amazon „pametna radnja“ : bez kasa i redova

Amazon prelazi na novi način maloprodaje

Otvorena je Amazon go radnja koja je konačno našla način da svoje potrošače poštedi čekanja u redovima. Digitalne kase su bile prvi korak u uštedi vremena, a sada je Amazon osmislio sistem koji uopšte ne podrazumeva kase : dakle, potrošači uzmu namirnice i slobodno izađu iz radnje. A kako to?

Amazon go radnja

Amazon

Otvorena je Amazon go, radnja u sklopu Amazon korporacije u Sijetlu. Dizajnirana je tako da potrošači za kupovinu koriste besplatnu aplikaciju, koja se takođe zove Amazon go. Samo je bitno da uključe aplikaciju i zatim mogu skloniti svoj telefon i uzimati šta god žele. Ubrzo nakon izlaska iz radnje, Amazon go šalje račun i naplaćuje kupovinu online putem.

Sve na jednom mestu

Sa samo 167 kvadratnih metara, Amazon go je manji od supermarketa poput Walmart-a, ali nije opremljen ništa skromnije od njih. Čak imaju i kuvare koji spremaju raznovrsnu hranu, koja se takođe automatski naplaćuje izlaskom iz radnje.

Amazon

Revolucija u kupovini

Novim sistemom kupovine, bez redova i gužvi, Amazon go već privlači sve više potrošača. Planiraju da u narednih deset godina otvore još 2000 ovakvih radnji. Samo je pitanje vremena kada će svaki supermarket imati ovakav sistem naplaćivanja.

Amazon

previousnext