Image12

Owl – pametna kamera za auto

owl kamera

Owl – pametna kamera za auto

Owl je startup bivših Apple i Microsoft inženjera, koji su sva svoja znanja i iskustva upotrebili da Owl kameru podignu na nivo najbolje sigurnosne kamere za automobil.

 

Sama kompanija zove se takođe Owl i nalazi se u Kaliforniji, gradu Palo Alto, koji je sedište brojnih visokotehnoloških kompanija iz Silicijumske doline.

CEO je Endi Hodž, poznati Apple inženjer, koji je radio u vreme Stiva Džobsa na prvom iPhone telefonu. Takođe, jedno vreme je radio na Dropcam-u, što ga je inspirisalo da započne svoju kompaniju koja će raditi na pametnim kamerama.

 

 

Uvek pod budnim okom

Owl kamera kreirana je tako da radi i kada je automobil ugašen. Ona ima ćelijsku LTE konekciju i obaveštava o krađi ili bilo kakvim promenama koje mogu biti zabrinjavajuće. Kamera snima 24 sata a zatim, ukoliko se u tom periodu ne sačuva ni jedan snimak, briše suvišni snimljeni materijal i snima ispočetka. Postoje prednja i zadnja kamera, a možete preko aplikacije proveriti stanje i uživo gledati snimak.

 

 

Owl i društvene mreže

Osim što je bezbednosna, ona može služiti i za zabavu. Možete zabeležiti i lepe predele ili dešavanja u kolima na putovanju sa društvom. Kada u toku vožnje želite da sačuvate nešto, Owl reaguje na „OK Presto“, i šalje snimak na Cloud. Lako je da se snimci sačuvaju, i da se iseče i preimenuje relevantan deo snimka. Takođe, veoma je jednostavno slati ih ili postavljati na društvene mreže.

 

Kako se koristi

Owl se postavlja tako što se priključi na OBD port u kolima i fiksira na sredini kontrolne table. Owl snimke šalje u Cloud, ne preko Bluetooth-a, tako da se mora skenirati QR kod da bi se uparila dva uređaja.

 

 

Garantovana privatnost

Owl kamera košta 349$ sa jednogodišnjim LTE servisom, nakon čega ova usluga košta 10$ mesečno. Svi snimci su dostupni samo vlasniku kamere, ni kompanija Owl nema pristup zabeleženim snimcima. Owl tim garantuje totalnu privatnost i zaštitu podataka. Dakle, drugi mogu videti snimke Owl kamere samo ako to podelite sa njima.

previousnext