korona

Spasi život – #ostanikodkuće!

Pandemija korona virusa sve nas je zatekla nespremne. Pre mesec dana niko nije mogao da pretpostavi u kakvoj ćemo se situaciji danas nalaziti. A ipak, tu smo. Niko je nije želeo, ni kod koga nije dobrodošla. Međutim,  korona je ipak  stigla, iako nepozvana. Svi želimo da uživamo u proleću, lepom vremenu i druženju, u aktivnostima u prirodi ili ispijanju kafe u bašti svog omiljenog kafića. Ali, zadatak svih nas je upravo suprotan – da ostanemo kod svojih kuća, da se socijalno distanciramo i da poštujemo sve preporučene mere.

Ostati kod kuće samo naizgled zvuči kao lak zadatak. Svi oni koji ga ispunjavaju znaju koliko on strpljenja zahteva i koliko je zapravo kompleksna njegova realizacija. Međutim, to je najmanje što svako od nas može da preduzme i da tako zaštiti sebe i svoje najmilije i ubrza proces vraćanja u normalu. To je jedini način da ponovo zagrlimo svoju porodicu i prijatelje, da uveče odemo na piće i večeru, da bez strepnje i brige odemo u šetnju, šoping ili na posao. Važno je.

Zato, ostanite kod kuće! Odgovornost je na svima nama.

Svesni činjenice od kolike je važnosti društvena odgovornost i solidarnost, članovi CodeIT tima pridružili su se inicijativi #ostanikodkuće podržanoj od strane Vlade Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Svojim doprinosom u vidu izrade veb sajta, podržavamo inicijativu i delimo dalje ovu snažnu i važnu poruku! Pridružite nam se!

CodeIT tim ostaje kod kuće, a ti?

previousnext