Image12

Utisci sa OPEN IT 12 konferencije

open it

Utisci sa OPEN IT 12 konferencije

OPEN IT ispunjava potencijal mladih u Srbiji pružajući im priliku da otkriju svoju strast u oblasti informacionih tehnologija. OPEN IT predstavlja interaktivnu konferenciju koja spaja studente sa liderima iz informacionih tehnologija i srodnih oblasti. Ovaj AIESEC-ov projekat nedavno je na Fakultetu organizacionih nauka održan po 12-ti put, a mi smo puni snažnih pozitivnih utisaka.

AIESEC i OPEN IT

AIESEC je globalna platforma koja omogućava mladima da razviju svoj liderski potencijal. Oni su nevladina, nezavisna i neprofitna organizacija, vođena od strane studenata i mladih diplomaca institucija visokog obrazovanja.

Oni veruju da održivo i globalno orijentisano liderstvo može pomoći da rešimo neke od globalnih izazova. Pružaju mladima globalnu platformu, zahvaljujući kojoj mogu da dobiju relevantno iskustvo i uče u okruženju koje podržava njihov razvoj.

CodeIT i OPEN IT

Ponosni smo što smo ove godine podržali OPEN IT konferenciju i što smo bili srebrni partneri ovako velikog projekta. Ono što nam je ostavilo jak utisak jeste to što je organizacija događaja bila na tako visokom nivou, da bi joj čak i velike svetske konferencije mogle pozavideti. Sve je bilo savršeno isplanirano do najsitnijih detalja, a organizacioni tim je učinio da se svi učesnici konferencije osećaju prijatno i da sa sobom ponesu nova znanja i iskustva.

CodeIT predavanja

Imali smo to zadovoljstvo da se nađemo ispred studenata, željnih korisnih saveta za početak karijere. Naš CEO, Mihailo Milojević, održao je dva predavanja na OPEN IT konferenciji.

Jedno predavanje je, kroz osvrt na sopstvenu karijeru, vodio na temu puta „Od freelance-a do uspešne firme„. Cilj je bio motivisanje studenata za sopstvene poslovne poduhvate, ali tek kada skupe dovoljno znanja i iskustva vrednim radom i trudom.

Drugo predavanje bilo je iz oblasti IT developmenta, na aktuelnu temu chatbot-ova, sa predstavljanjem CodeIT chatbota, kojeg smo nazvali Cody. Chatbot-ovi se razvijaju iz dana u dan i sve su neophodniji saradnici u komunikaciji kompanija i potrošača, te postaju #budućnostkomunikacije. Studenti su mogli da čuju neke novitete iz sfere veštačke inteligencije, koja je već duže vreme u centru pažnje i tek će se razvijati.

Više o smom projektu Open IT možete saznati na zvaničnom sajtu projekta www.open-it.rs. Zahvaljujemo se organizaciji Aiesec na pozivu. Vidimo se sledeće godine!

previousnext