autsorsing

Zašto je „autsorsing“ u Srbiji sjajna ideja?

Kada je reč o takozvanom „autsorsingu“ IT usluga, prvo što nam padne na pamet obično su programeri iz dalekih azijskih zemalja, ali ono što mnogi ne znaju je činjenica da se idealno „autsorsing“ rešenje nalazi veoma blizu njih, na istoku Evrope, u Srbiji. Benefiti su brojni, a mi ćemo navesti samo neke od njih:

Položaj

Srbija je mala država sa odličnim položajem u Istočnoj Evropi, blizu velikog broja zemalja Evropske Unije (Mađarska, Hrvatska, Rumunija, Bugarska), što je čini lako dostupnom praktično svakoj zemlji u Evropi. Let od tri sata može vas dovesti iz bilo kog evropskog glavnog grada u Beograd, glavni grad Srbije.

Cena/kvalitet

Da li ste znali da se Srbija nalazi na 5. mestu svetske rang-liste developera? To je još jedan od mnogih razloga zašto se mnoge svetske kompanije svake godine odlučuju da otvore svoje kancelarije baš u Beogradu. Drugi izuzetno važan faktor predstavlja i odnos cene i kvaliteta. Srbija ima veliki broj obrazovanih, kompetentnih i strastvenih programera koji imaju izuzetno povoljnu cenu po satu, posebnu za uslugu koju vam pružaju.

Vremenska zona i jezik

Ono što je dalje važno istaći je i činjenica da se Srbija nalazi u idealnoj vremenskoj zoni, posebno za zemlje Zapadne Evrope – vreme se ili u potpunosti poklapa ili varira za +/- jedan sat, tako da se komunikacijom može vrlo lako upravljati. Kada je u pitanju jezik, Srbi imaju veoma dobro znanje engleskog jezika, a pogotovo IT stručnjaci. Oni obično počinju da koriste jezik u mlađoj dobi, pa vrlo rano krenu da govore tečno, zbog čega jezička barijera zapravo ni ne postoji.

Kada uzmemo sve ove faktore u obzir, ako tražite kvalitetne programere za „autsorsing“, obavezno razmotrite Srbiju kao opciju – ona ime da ponudi sve ono što tražite: kvalifikovane stručnjake, odličnu lokaciju i razumne cene, tako da zaista predstavlja dobitnu kombinaciju kako za poslodavce, tako i za zaposlene.
Ukoliko su vam potrebna inovativna IT rešenja, možete nas kontaktirati na www.codeit.rs

previousnext